Jak posílit imunitu, obranyschopnost organismu a dýchacích cest?

NEPŘEHLÉDNĚTE !

 

RADY A TIPY

Jak posílit imunitu, obranyschopnost organismu a dýchacích cest?

 

 

Současně vám jako bylinář předkládám několik rad ( MÝDLO NA POVRCHY a MÝDLO ZEVNITŘ TĚLA ) a zároveň nabízím dva nové bylinné čaje, které vám pomohou posílit imunitu, pročistit  a posílit dýchací cesty, taktéž je pomáhají posílit odolnost dýchacích cest a mají pomocné antivirové, antibakteriální a částečně i protiplísňové účinky ( čaje REVIBAHERB  a POSANIN ).

V současné době doporučuji taktéž užívat čaj z natě KOTVIČNÍKU ZEMNÍHO ( nutno vařit, tj. připravovat odvar ) anebo jednodušeji užívat jemně mletý prášek ( cca 1/2 kávové lžičky  2x denně ve 2 dcl vody ). Nabízím kotvičník z Bulharska, ten je velmi kvalitní, a HLAVNĚ  NEPŘEDRAŽENÝ ZA VELMI PŘÍZNIVOU CENU!

Kotvičník Zemní - nať řezaná

Kotvičník Zemní nať řezaná

 

Nejen pro děti je skvělý čaj z květů SLÉZU MAURSKÉHO, který se připravuje macerací za studena ( aby se zachoval co největší obsah slizovitých látek, které ochraňují sliznice dýchacích cest i zažívání, vhodný je na záněty hrtanu i zhoubné a různá  onemocnění hrtanu, po řepíku lékařském je hned na druhém místě v posilování hlasivek ( kloktání ). Macerát ze slézu je velmi jemný a chutný, zvlášť se lžičkou medu,  má modrofialovou inkoustovou barvu ( to všechny fascinuje ), a co je dobrá zpráva - může se užívat i dlouhodobě, nemá žádné zjištěné vedlejší účinky a je  taktéž vhodný pro těhotné a kojící maminky.

Koupel nebo omývání v nálevu ze slézu je osvědčeným prostředkem proti ekzému, zejména atopickému, kdy tlumí zánět, ruší svědění a přispívá k obnovení normálního stavu pokožky.

 

Kromě slézu maurského ( Malva mauritiana ), který se pěstuje, roste v přírodě ještě sléz lesní ( Malva silvestris ), který nemá fialové, ale růžové květy , na mnohých místech, hlavně pak rumovištích najdeme i sléz přehlížený (Malva neglecta), který je jen malého vzrůstu a má drobné narůžovělé květy. Všechny tři druhy jsou co do účinků rovnocenné. Čaj ze slézových květů připravujeme nejlépe studenou macerací, kdy večer hrstku sušených květů přelijeme 1/2 l studené vody, dobře zamícháme a už můžeme vidět, jak pouští krásně sytou inkoustovou barvu..., necháme stát do rána, kdy vše jen zahřejeme tak, aby bylo teplé, scedíme a užíváme k pití, popř. ke kloktání. Lze lehce přisladit medem, je tak chutné a příjemné, že se do něj zamilujete, Po přidání pár kapek citrónu se fialové zabarvení změní v purpurové, doporučuji vyzkoušet ve džbánku z čirého skla a přizvat děti k tomuto pokusu, budou nadšené.
Tak přeji všem hezké zážitky se slézem maurským. 

 

Nabízím kvalitní ručně sbírané květy slézu maurského taktéž za rozumnou cenu. 

 

Sléz Maurský - celý květ

 Sléz Maurský - celý květ 

Další bylinou vhodnou pro užívání na posílení dýchacích cest je divizna. Je to moje srdeční záležitost, na zahradě mě jich každoročně rozkvete v průběhu měsíce června cca 150, květy postupně přibývají a nejvíce jich je kolem poloviny července, poté zase ubývají. Květy sbírám každý den dopoledne cca 4 hodiny, denní sběr čítá cca 15 až 20 tisíc květů. Co je důležité, je to, aby se květy divizny nechaly usušit na přímém slunci tak, aby večer byly suché, ihned poté je sesypávám do velkých sklenic a dóz, aby byly hermeticky uzavřené bez přístupu vlhkosti. Zůstanou tak krásně žluté až do nové sezóny a vás to vždy velmi překvapí ale hlavně potěší...


Při přípravě čaje nezapomeňte nálev ( cca 2 lžíce květů na 4 dcl vroucí vody, 10 min. necháme odstát ) cedit tak, že do sítka vložíte pláténko, papírový filtr anebo papírový kapesník. Nálev je krásně zlatavý, chutný, dá se přisladit medem, ale nedoporučuji jej užívat těhotným a kojícím ženám ani těm nejmenším dětem.
Diviznový květ obsahuje hlavně můj PRŮDUŠKOVÝ ČAJ PRO MALÉ I VELKÉ!

Jak je vidět stačí málo a svět je vzhůru nohami a mnohé věci jsou jinak než dříve...

Ať vám všem bylinky, které stvořil všemohoucí Bůh, pomohou alespoň částečně přinést zklidnění, potěšení, zdraví  a radost. Nejsme tu, abychom živořili, ale abychom žili a byli užiteční. Pamatujme na ty, kteří naši pomoc nejvíce potřebuji a naše dluhy nám mohou být smazány...

PŘEJI NÁM VŠEM DOBRÉ ZDRAVÍ, POKOJNÉ DNY A SMÍR S BOHEM I S KAŽDÝM BLIŽNÍM.

PODPIS