ČERVEN A ČERVENEC: SBĚR KVĚTŮ DIVIZNY A SLUNEČNICE

SBĚR KVĚTŮ DIVIZNY A SLUNEČNICE

budu stručný - během června a července sbírám téměř denně

 / záleží na počasí /cca 10 - 15 tisíc žlutavých květů divizny.
Každé ráno divizna rozkvete, cca do osmi hodin na nich profitují včelky a čmeláci / někteří zapomenutí bludní holanďané čmeláčci i později /a na mne při pěkném a teplém počasí zbude čas do cca dvanácti hodin, kdy je musím otrhat, jinak rychle vadnou a opadají.
U diviznových květů je důležité je sušit na přímém slunci, kvečeru jsou již pěkně suché a nádherně žluté. Toto mnozí neví, tak doporučuji vyzkoušet. Jelikož jsou květy divizny náchylné na vlhnutí, já je uchovávám v pětilitrových sklenicích s víčkem na twist. Za uvedenou dobu naplním po vrch sušenými květy cca 50 sklenic. Divizna je s květem slézu maurského základní částí mého Průduškového čaje pro malé i velké, ale i Květové bylinné směsi pro ženy a dívky aj.
Neméně důležité jsou pro mne i květy slunečnice, které na rozdíl od divizny po usušení nádherně zezlátnou.

Taktéž je suším na přímém slunci a již večer sesypávám do skleněných nádob. Přidávám je k dalším devíti druhům květů do již zmíněné květové směsi pro ženy a dívky. Tento čaj má moji pečeť originality a míchám jej nesmírně rád s vědomím, jak jsou z něj všechny dámy nadšené. Velmi si toho vážím a prozradím jen, že cca za rok najdete na našem webu video z bylinné zahrady i video z přípravy tohoto květového čaje...

Přeji krásné dny všem.

PODPIS1